GroenLinks in de provinciale staten van Groningen is niet te spreken over de manier waarop de OV-chipkaart in de provincie Groningen is ingevoerd. De fractie vindt onder andere dat er te weinig oplaadpunten zijn.

Sommige Groningers moeten meer dan vijf kilometer reizen om bij het dichtsbijzijnde oplaadpunt te komen, omdat er in hun eigen dorp geen treinstation of winkel is met een oplaadpunt. GroenLinks vindt dit onacceptabel.

Bovendien vindt GL dat er een oplossing moet komen voor het twee keer betalen van het starttarief wanneer iemand tijdens één reis gebruik maakt van de diensten van twee verschillende vervoerders. Zo lang er voor dat probleem geen oplossing komt, moet in de visie van GroenLinks het papieren treinkaartje blijven bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *