Qbuzz klaar voor invoering Studentenchipkaart/ 1 minuut leestijd

Qbuzz is klaar voor de invoering van de invoering van de OV-chipkaart voor studenten op 1 januari. Dit zegt Charlotte Schoenmaker van de OV-chipkaart.

Overige stadjers hoeven pas vanaf 1 september de OV-chipkaart te gebruiken voor hun busreizen. Tot die tijd zullen er ook nog geen chipkaartlezers in de bussen te vinden zijn. Concessiedirecteur Annemarie Zuidberg van Qbuzz zegt dat de controle van de studentenkaarten tot en met september plaats gaat vinden met mobiele controleapparaten. Om de studenten te controleren zal het OV-bureau Groningen Drenthe zogenaamde OV-stewards in gaan zetten.

Studenten moeten hun abonnement voor 1 januari opladen. Dit kan onder andere in tien hogescholen en universiteiten in de regio.

3 Reacties op “Qbuzz klaar voor invoering Studentenchipkaart/ 1 minuut leestijd

  1. als je het ov chipkaartbureau benaderd hebben ze geen flauw idee wat er in het noorden speelt, ze weten niets eens hoe het gaat met een abonnement, een heel mooi bureau, waardeloos als dat voorlichten is kan mijn hond het beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *