In de gemeente Eemsmond start men met een proef om het openbaar vervoer, WMO-vervoer en leerlingenvervoer op peil te houden, door de verschillende vervoerssoorten met elkaar te combineren. Tien samenwerkingspartners, waaronder de gemeente, tekenen daar donderdag een overeenkomst voor.

Het openbaar vervoer in de gemeente staat onder druk door de hoge kosten, afgezet tegen het lage aantal reizigers. Door verschillende soorten van personenvervoer te combineren hoopt men de kosten te kunnen verlagen.

De tien partners die meewerken aan het project zijn de gemeente Eemsmond, OV-bureau Groningen Drenthe, Belangenplatform vervoer Groningen, Arriva, Stichting NOVO, UVO, Stichting Werk op Maat, Ability, De Noorderbrug, Lentis en ‘t Gerack. Als de proef een succes blijkt wordt bekeken of het ook in te zetten is in andere gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *