De informatie over tarieven en telefoonnummers van het kleinschalig openbaar vervoer is niet goed genoeg. Dat concludeert de Noordelijke Rekenkamer in haar onderzoek ‘Met de bus naar de Stad’.

Volgens de Rekenkamer worden er wel in absolute aantallen meer huishoudens bereikt dan eerst met de routes, maar zorgt de versnippering van de lijnen onder diverse vervoerders voor veel onduidelijkheid en daarmee een hoge drempel voor het gebruik van het vervoer. De onderzoekers vinden verder dat het OV-bureau zich in rapportages vooral richt op het succes van bijvoorbeeld de Qliners en dat de achteruitgang van het kleinschalig OV daardoor teveel buiten beeld blijft.

Het Groninger provinciebestuur wil in ieder geval proberen de vindbaarheid van de Regiotaxi te verbeteren. Men is het echter niet eens met alle conclusies uit het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *