De Q-link-formule komt vanaf december naar Emmen. Het OV-bureau stelt in haar nieuwe conceptdienstregeling voor de verbinding tussen Emmen en Klazienaveen van lijn 300 over te laten nemen door de nieuwe lijn 12 (Q-link rood).

Volgens het OV-bureau zijn de ervaringen rond Groningen positief genoeg om de formule naar Emmen te halen. Nu is Qliner 300 vaak druk waardoor er veel vertraging ontstaat op de rest van de lijn. Ook is de hoge instap vaak een probleem.

De nieuwe lijn gaat rijden vanaf het Emmer station via Wildlands en de Statenweg richting het industrieterrein en Klazienaveen. De dienst wordt, net als in Groningen, uitgevoerd met gelede bussen.

Lijn 300 wordt weer ingekort tot Groningen – Emmen. Wat de frequentie van de nieuwe lijn wordt is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *