De aanbestedingen voor het kleinschalig openbaar vervoer, Regiotaxi/WMO-vervoer en leerlingenvervoer voor de gemeenten in Noord-Groningen (Ten Boer, Winsum, Loppersum, De Marne, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Bedum) is gegund aan de combinatie van taxibedrijven UVO uit Uithuizermeeden en Van Dijk uit Delfzijl. Zij boden volgens het OV-bureau en de gemeenten, die de aanbestedingen voor dit gebied organiseerden, de beste prijs tegen de gevraagde kwaliteitseisen. Daarom gaat UVO/Van Dijk in december beginnen met het organiseren van het kleinschalig openbaar vervoer in de acht Noord-Groninger gemeenten. Vanaf 1 januari 2011 zal het WMO/Regiotaxi-vervoer en leerlingenvervoer daar ook bij komen, dit wordt nu ook al gedaan door de combinatie UVO/Van Dijk.

Dankzij de openbare aanbestedingen voor het kleinschalig openbaar vervoer kunnen inwoners van de acht gemeenten bij de invoering van de nieuwe dienstregeling in december elke dag tussen 7:00 uur en 24:00 uur minimaal één keer per uur reizen. Dat wordt mogelijk doordat bestaande streeklijnen vanaf december zullen worden aangevuld met speciale ritten die van tevoren gereserveerd kunnen worden. Deze ritten rijden gewoon volgens dienstregeling van halte naar halte en de normale kaartsoorten worden gehanteerd. Dit is een nieuw concept wat ook elders in Groningen en Drenthe zal worden ingevoerd.

De komende twee jaren ligt het accent in Noord-Groningen vooral op het verbeteren van de vervoersmogelijkheden. Zo zal er een nieuwe Servicebus geïntroduceerd worden tussen Uithuizen en Appingedam/Delfzijl. Daarnaast zal UVO/Van Dijk ook verbeterde service en begeleiding gaan verzorgen, waardoor ook het kleinschalig openbaar vervoer beter toegankelijk zal worden gemaakt voor mindervalide reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *