Het OV-bureau Groningen Drenthe gaat de mogelijkheden onderzoeken om een vernieuwd bussennetwerk in plaats van een tram in Groningen in te stellen. Dit gebeurt in opdracht van het bestuur van de provincie Groningen.

De binnenstad van Groningen kan de groei van het busverkeer niet aan, en daarom worden naar mogelijkheden gezocht waarop het openbaar vervoer in de binnenstad verbeterd kan worden, zonder dat het ten koste gaat van de binnenstad. Het OV-bureau gaat nu kijken naar de mogelijkheden om een aantal grote knooppunten te realiseren, net buiten de binnenstad. Bij het netwerk wat volledig met bussen zal worden gereden, zullen alle bestaande lijnen blijven, maar zullen deze niet langer de Grote Markt aandoen.

Het OV-bureau gaat ook kijken naar de mogelijkheden voor het aanleggen van nieuwe, snelle busbanen in de stad. Het volledige onderzoek moet in het najaar klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *