Spurt gaat sneller rijden/ 1 minuut leestijd

ProRail en de provincie Groningen zijn het eens geworden over het uitvoeren van de benodigde aanpassingen aan het spoor om de Spurt-treinen van Arriva sneller te laten rijden.

Vanwege de staat van het spoor was het op sommige trajecten niet mogelijk om de maximumsnelheid van de treinen te rijden. Door de aanpassingen kunnen de treinen op het traject Groningen – Roodeschool straks honderd kilometer per uur rijden en op het traject Groningen – Nieuweschans zelfs honderdveertig kilometer per uur. Door de nieuwe maatregelen is het de bedoeling dat treinen vaker op tijd komen en dat de reizigers minder reistijd kwijt zijn aan het bereiken van hun bestemming.

De sporen zouden mogelijk al binnen een jaar aangepast kunnen worden.

2 Reacties op “Spurt gaat sneller rijden/ 1 minuut leestijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *