Nieuwe nachtbus tussen Ter Apel, Stadskanaal en Gieten/ 1 minuut leestijd

Er komt voor de tweede keer dit jaar een nieuwe nachtbus bij. Het OV-bureau Groningen Drenthe gaat vanaf 5 september t/m 12 december experimenteren met een nachtlijn Ter Apel – Musselkanaal – Stadskanaal – Gasselte – Gieten.

Elke zaterdagnacht zal de bus om half drie, half vier en half vijf vertrekken vanaf de bushalte bij Fox, het busstation in Stadskanaal, De Mingel en Café De Twee. Er zal een medewerker van Veiligheidszorg Drenthe meerijden op de bussen, in het oogpunt van de veiligheid. De heenreis kan worden afgelegd met een reguliere rit van lijn 28 (vanaf Gieten en Gasselte) of lijn 73 (vanaf Ter Apel en Musselkanaal).

Een kaartje voor de nieuwe nachtbus kost vijf euro en is te koop bij de chauffeur. Het doel is om 186 passagiers per nacht te vervoeren. Na 12 december wordt besloten of de nachtbus wordt voortgezet. Dit wordt bekeken op basis van het aantal reizigers en een evaluatie.

De dienst regeling van de nachtlijn is hier te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *