Er is maandag een wilde staking uitgebroken onder de Qbuzz-chauffeurs van de standplaats Emmen. Daardoor rijden er geen bussen op de ritten van deze stalling.

De chauffeurs zijn boos omdat men de stadsdienst van Emmen zou willen inkrimpen. Zo zou lijn 1 naar Emmerhout ongeveer de helft van haar haltes kwijtraken. Ook zijn ze het niet eens met een nieuwe route van lijn 300 naar Klazienaveen.

Zo’n veertig chauffeurs hebben zich verzameld in de stalling in Emmen aan de Eerste Bokslootweg. De vestigingscommissie vergadert met het concessie-hoofdkantoor in Groningen. Volgens Qbuzz ondersteunt de vakbond deze actie niet.

Reizigers kunnen via https://drgl.nl of hun bus rijdt. Op sommige lijnen rijden namelijk ook andere stallingen. Volgens de chauffeurs zou de staking tot 2 uur duren, maar voorlopig staan de bussen nog stil. De chauffeurs delen flyers uit op het station van Emmen.

[mappress mapid=”117″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *