De buschauffeurs van de Qbuzz-stalling in Emmen zijn de weg weer op met hun bussen. De wilde staking van maandagmiddag is voorbij.

De staking ontstond zonder medeweten van de vervoerder en de vakbond. Chauffeurs zijn boos over de voorgenomen uitkleding van de stadsdienst in Emmen op lijn 1 naar Emmerhout en de route van Qliner 300 door Klazienaveen. Ook vinden ze dat alle aandacht uitgaat naar de omgeving van Groningen, ten koste van Drenthe en Emmen.

De stadsdienst in Emmen en veel ritten rond de stad reden niet. Ook veel ritten op Qliner 300 reden niet. De ritten vanuit andere stallingen reden wel, zij het door de drukte met veel vertragingen. Qbuzz kon reizigers hun rit niet garanderen.

Chauffeurs kwamen samen in Emmen, waar de vestigingscommissie overlegde met het hoofdkantoor in Groningen. Donderdag volgt er een nieuw overleg tussen beide partijen.

De dienstregeling werd om 16:00 uur weer opgestart. Eventuele rituitval en vertraging kan nog wat doorwerken in de spits volgens Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *