De eerste dag van de tweedaagse staking in de CAO Streekvervoer is bijna voorbij. Ondanks de staking onder FNV-buschauffeurs, reed een aanzienlijk deel van de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe donderdag gewoon.

Wel gaf Qbuzz een negatief reisadvies af en raakte haar online reisplanner overbelast. Ook voor vrijdag geldt een negatief reisadvies en geldt opnieuw dat het vooraf moeilijk te zeggen is of een busrit zal rijden. Wel is duidelijk dat er in de nacht van donderdag op vrijdag na 2:00 uur helemaal geen nachtbussen zullen rijden.

Vrijdag zullen er ook minder regionale treinen van Arriva in het noorden rijden. Dan komt de estafettestaking rond de CAO Multimodaal naar onze regio. Ook hier geldt dat het vooraf niet te zeggen valt welke treinen rijden. Wel rijdt de snelbus tussen Groningen en Leer zoals normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *