De laatste Nederlanders komen het komend weekend terug van zomervakantie en maandag beginnen de scholen weer. Dat betekent dat ook het bus- en treinvervoer weer wordt opgeschaald.

In Groningen en Drenthe zullen de bussen t/m 20 oktober nog volgens een ‘nazomerdienstregeling’ rijden. Die is gelijk aan de dienstregeling in de voorzomer, na de meivakantie. Het betekent dat op sommige lijnen minder bussen rijden. Op lijn 163 rijden t/m 22 oktober juist meer bussen op vrijdag, zaterdag en zondag om de extra drukte van en naar Schiermonnikoog op te vangen. Na 20 oktober wordt het aantal bussen weer opgeschroefd, daar het dan over het algemeen slechter weer wordt.

De nachtbussen gaan daarnaast vanaf 7 september weer volgens de volledige dienstregeling rijden. Daar komt bij dat de ritten op de Drentse lijn 28 in de zaterdagnacht wegens succes zullen blijven rijden.

De NS gaat vanaf maandag op bijna alle trajecten langere treinen inzetten. In sommige delen van het land worden ook extra spitsritten toegevoegd, maar dit geldt niet voor het noorden. Bij Arriva gaan de eerder tijdelijk geschrapte treinritten richting Oost Groningen weer rijden zoals voor de start van de zomervakantie. Onder meer alle sneltreinen tussen Groningen en Winschoten rijden dan weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *