Veel vervoerders in Nederland, waaronder Qbuzz kampen al enige tijd met een hoog ziekteverzuim. Nu er weer meer bussen gaan rijden na de zomervakantie lukt het de vervoerder in de stad Groningen niet meer om alle bussen bezet te krijgen met chauffeurs.

Daarom zullen er tijdelijk op sommige momenten minder bussen rijden op bepaalde lijnen in de stad. Op Q-link 3 en 4 rijden op zaterdag minder bussen op de respectievelijke trajecten Hoogkerk – Leek en Hoogkerk – Beijum. Op lijn 4 wordt ook op zondagen iets minder vaak gereden.

Lijn 7 rijdt op zaterdagen nog twee keer per uur tussen het Hoofdstation en Vinkhuizen, lijn 9 op zondag één keer per uur. Op lijn 10 rijdt op zaterdag twee keer per uur een bus van en naar de Korrewegwijk, waardoor alle overgebleven ritten de gehele route rijden, dus ook van en naar Hoornsemeer.

Tenslotte rijdt lijn 19 op zaterdagen overdag helemaal niet tussen het Hoofdstation en Winkelcentrum Paddepoel. Het is onduidelijk hoe lang deze situatie blijft bestaan. Doordeweeks verandert er niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *