Er is onrust ontstaan onder chauffeurs van de Qbuzz-stalling in Emmen. Volgens de Facebookpagina Stadsdienst Emmen zijn er plannen om veranderingen door te voeren op de stadslijnen 1 en 2 en Qliner 300 in Klazienaveen.

Volgens de pagina zouden de lijnen 1 en 2 aan elkaar gekoppeld worden. Dat zou ervoor zorgen dat delen van Emmerhout en Angelslo straks niet meer worden ontsloten per bus. Ook in Klazienaveen gaan er volgens de pagina dingen flink veranderen.

De chauffeurs zijn bij elkaar geweest voor een informatiebijeenkomst. Volgens de Facebookpagina is de actiebereidheid groot, wat wijst op eventuele aankomende acties tegen de maatregelen.

3 gedachte over “Onrust over wijzigingen stadsdienst Emmen”
 1. En wat houdt die koppeling van lijn 1 en 2 in? Angelslo en Emmerhout liggen weliswaar praktisch tegen elkaar aan, maar er bestaat niet echt een goede wegverbinding tussen de wijken, dus koppelen van de lijnen lijkt me niet echt mogelijk.
  Angelslo wordt overigens al behoorlijk goed bediend door streeklijnen. Stadslijn 2 rijdt daar alleen parallel aan.

 2. Hoe zou er dan in de stadslijnen “geknipt” worden? Stadslijn 2 is een van de best gebruikte stadslijnen van Emmen. Een aanpassing van de route van lijn 300 lijkt mij wel verstandig. Misschien zelfs lijn 43 Emmen – Klazienaveen weer invoeren? Of laat lijn 300 door mensen uit Emmen rijden. Dan is de kans dat ze de weg in Klazienaveen kennen groter. Nu komt de rit door Klazienaveen nog vaak op de schouders van Assenaren of Groningers te liggen.

 3. Laten zo als het was.Alles ten zuiden van de Statenweg moet nu plusminus een kleine kilometer
  lopen om bij een opstapplaats te komem. BV. Dillingekamp of Landschapslaan.
  Een persoon met een rollator kan moeilijk op de fiets stappen zoals in krant stond?…

  Vr Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *