Tijdens de Knoalsternacht en de Koningsdagactiviteiten in Stadskanaal en Groningen zet het OV-bureau samen met Qbuzz extra bussen in om alle feestgangers veilig op plaats van bestemming te krijgen.

Op zondagavond rijden er veel extra ritten rond Stadskanaal en in de nacht van zondag op maandag rijden er dertien speciale nachtbuslijnen, zowel rond Stadskanaal als Groningen. Veel van deze lijnen rijden via bestaande routes. Tijdens Koningsdag in de stad rijden er vooral extra ritten op Q-linklijnen 3, 4 en 5, maar Qliners 309 en 312 zullen speciaal voor Koningsdag ook rijden.

Het OV-bureau benadrukt dat een Dal-dagkaart die op de heenreis voor tien euro wordt aangeschaft op de terugrit in de nachtbussen ook geldig is.

Tijdens de Koningsdagactiviteiten in Groningen rijden de bussen over de Diepenring in plaats van de Grote Markt. Dit jaar zal er geen tijdelijke halte aan de Turfsingel zijn. De halte voor de binnenstad zal aan het Zuiderdiep zijn.

Alle informatie over het busvervoer rond Koningsdag is hier beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *