logo_standaard

Het OV-bureau heeft vrijdag haar nieuwe website gelanceerd. Een compleet nieuw onderdeel daarop is de mogelijkheid om per maand diverse -open data- cijfers uit het busvervoer in Groningen en Drenthete bekijken.

Per lijn kunnen bijvoorbeeld het aantal gemaakte reizigerskilometers, de gebruikte vervoersbewijzen en punctualiteit worden opgevraagd. Eerder maakte het bureau deze gegevens alleen maar bekend via een publicatie aan het einde van het jaar in de zogeheten Trendmonitor.

De gegevens laten een leuke blik in het busvervoer zien; zo is in de Stadsdienst Groningen tot nu toe de meest gebruikte buslijn dit jaar. Ook blijkt uit de cijfers dat de Q-link-lijnen op zichzelf de meest populaire lijnen rond Groningen zijn.

De website van het OV-bureau is te vinden op www.ovbureau.nl. Geinteresseerden die de open data voor toepassingen willen gebruiken kunnen contact opnemen met het bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *