qlink-halte

De gemeente Groningen blijkt de bushaltes aan de Andelstermaar in de stad per ongeluk te hebben verwijderd. Het gaat om de haltes met de naam Meedenpad.

De haltes waren ineens verdwenen, zo bleek uit meldingen van chauffeurs en reizigers op Twitter. Qbuzz geeft aan dat de gemeente de bushaltes geruimd heeft, waarbij sprake is van een misverstand.

Volgens de vervoerder zouden de bushaltes pas bij het ingaan van de dienstregeling voor 2017 komen te vervallen. In die dienstregeling worden meerdere haltes in Groningen en Drenthe geschrapt omdat ze dicht op een andere liggen of te weinig worden gebruikt. De gemeente heeft dit bij de kleine wijziging in de dienstregeling van 8 mei al gedaan.

Qbuzz bedient op dit moment de plek nog wel als halte, maar werkt aan een stremming waardoor in ieder geval voorlopig niet meer bij de halte zal worden gestopt. Reizigers kunnen gebruikmaken van P+R Kardinge, ongeveer 250 meter verderop.

[mappress mapid=”75″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *