Woensdag aan het begin van de middag is een fietsster gewond naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding op de kruising tussen de Eikenlaan en het fietspad door Park Selwerd, waar vorige maand de voorrangssituatie is omgedraaid.

Sindsdien hebben fietsers voorrang op het autoverkeer op de hoofdweg. Diverse partijen waarschuwden al voor het omdraaien van de regels voor gevaarlijke situaties, maar de gemeente besloot het plan toch door te zetten.

Dat kwam op een hoop kleine botsingen, bijna-ongelukken en kritiek te staan, onder meer van vervoerder Qbuzz. Haar buschauffeurs hebben de grootste moeite om met de bus veilig het fietspad te kruisen en de bussen komen amper nog op tijd op de eindpunten. Dat heeft effect in de hele stad en daarbuiten, omdat diverse passerende buslijnen aan anderen zijn gekoppeld. Qbuzz heeft daarom besloten tijdelijke maatregelen te nemen, zoals het inzetten van extra bussen en het knippen in routes.

De schrik zit er intussen goed in bij velen. Op sociale media delen zij hun zorgen. Ook omstanders van het ongeluk zijn flink kritisch op de verkeerssituatie.

De gemeente heeft begin deze week besloten de proef door te zetten en tijdelijke verkeersdrempels aan te brengen voor het autoverkeer. Ook overweegt met een 30 kilometerzone rond de kruising in te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *