Er zit opnieuw een kink in de kabel voor de Wunderline, de snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen. Tussen Winschoten en Bad Nieuweschans is de bodem op sommige plekken te zwak om de maximumsnelheid op het spoor te verhogen.

Deze problemen zijn op te lossen door de bodemgesteldheid te verbeteren. Dat kost echter veel geld. De provincie laat daarom een second opinion uitvoeren. Alleen het onderzoek doet de kosten voor de Wunderline al met een half miljoen euro verhogen. Daarover gaan Provinciale Staten binnenkort beslissen.

In het ergste geval kan de snelheid van het treinverkeer op dit deel van het traject niet omhoog en wordt de bedachte tijdslimiet van de trein tussen Groningen en Bremen niet gehaald. Sowieso komt deze verbinding er de komende jaren nog niet omdat een nieuwe Friesenbrücke in Duitsland nog jaren op zich laat wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *