Een chauffeur van Qbuzz is donderdag aan het begin van de middag in de stad Groningen aangevallen door een reiziger zonder mondkapje. Dat meldt lokale omroep OOG op basis van getuigen.

Het voorval zou zich hebben voorgedaan rond 12:30 uur in een bus onderweg als lijn 50 op de Verlengde Hereweg, bevestigt een woordvoerder van Qbuzz. Zij kan niet bevestigen dat het met het wel of niet dragen van een mondkapje te maken had. Wel is duidelijk dat het spatscherm bij de chauffeurscabine sneuvelde en de chauffeur lichte verwondingen aan zijn handen heeft opgelopen.

De getuigen meldden aan OOG dat de chauffeur in een worsteling met de agressieve passagier is beland nadat de chauffeur de man aansprak op het niet dragen van een kapje. Daarna nam de passagier de benen. Een andere chauffeur bekeek de schade aan het spatscherm. Die was niet dusdanig dat de bus uit dienst hoefde te worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *