Foto: Arriva

Aan het eind van dit jaar gaat op het spoor in Groningen en Friesland een nieuwe concessie voor vijftien jaar in waarin Arriva opnieuw de treindienst zal verzorgen. Als onderdeel hiervan zullen er veel nieuwe treinen gaan rijden. Het gaat om het type WINK van Stadler, dat ook de Spurt-treinen bouwde. De eerste exemplaren zijn nu klaar.

Arriva bestelde bij de Zwitserse fabrikant 18 van deze hybride treinen die allemaal bestaan uit twee delen. In eerste instantie gaan de treinen op biodiesel rijden en halen ze voor het optrekken energie uit remacties. Uiteindelijk is het mogelijk de treinen om te bouwen tot volledig elektrische exemplaren. Arriva heeft bij de bestelling een optie voor nog eens zes extra treinen genomen.

De treinen zijn voorzien van de nieuwe huisstijl van de vervoerder, in blauwgroen-wit. Een gebruiker van het Duitse forum Drehscheibe Online heeft één van de nieuwe treinen op de foto gezet.

Een gedachte over “Eerste nieuwe Arriva-treinen klaar”
  1. Mooie treinen, zien er erg leuk uit in die kleuren.
    Alleen zit er nou geen 1e klas in?
    Dan hoop ik maar dat ze comfortabele stoelen hebben in deze treinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *