Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Tijdens Stadspark Live (19 juni) en de concerten van Green Day, Fall Out Boy en Weezer (22 juni) en Guns ‘N Roses (23 juni) worden er veel extra bussen ingezet, vooral naar P+R-locaties waar bezoekers hun auto kunnen parkeren.

Stadspark Live 19 juni

Op zondag 19 juni tijdens Stadspark Live rijden er veel extra bussen. Op Q-link 3 en 4 rijden vier tot zes bussen per uur volgens hun normale dienstregeling, met tussen P+R Kardinge en Hoofdstation gezamenlijk zes bussen per uur. Na het concert rijden er vier bussen per uur op de lijnen 3 en 4 en een speciale sneldienst (lijn 44) tussen Hoofdstation en P+R Kardinge.

Tussen P+R Haren en het Hoofdstation rijden lijnen 5 en 6 voor en na het evenement gezamenlijk acht keer per uur. Dit is 4 tot 6 keer per uur vaker dan normaal. Lijn 5 rijdt ook vanaf P+R Meerstad extra, vier keer per uur richting Hoofdstation. Na het concert rijden er twee bussen per uur terug naar P+R Meerstad aangevuld met de rechtstreekse lijn 55 tussen Hoofdstation en P+R-terrein. Deze lijn rijdt vier keer per uur.

Op het traject tussen het Hoofdstation en P+R Hoogkerk ligt ook de halte voor het Stadspark, de halte Verzetsstrijderslaan. Dit traject wordt gereden door de lijnen 3 en 4, waarbij een extra lijn 43 rijdt tussen P+R Hoogkerk en de halte Verzetsstrijderslaan. Deze bus rijdt acht keer per uur.

‘s Avonds na afloop van het concert rijden er vanaf het Hoofdstation extra bussen op Q-link 6 naar Delfzijl en Qliner 309 naar Assen. Arriva en de NS zetten langere treinen in.

Green Day, Fall Out Boy & Weezer (22 juni) en Guns ‘N Roses (23 juni)

Doordeweeks vinden dan de Hella Mega Tour van Green Day, Fall Out Boy & Weezer en het concert van Guns ‘N Roses plaats in het Stadspark. Ook dan wordt er extra gereden.

Tussen P+R Haren en het Hoofdstation rijden de lijnen 5 en 6 in totaal tot tien keer per uur. Tussen P+R Meerstad en het Hoofdstation rijdt lijn 5 vier keer per uur richting het Hoofdstation en na afloop van de concerten twee keer per uur, aangevuld met extra ritten op sneldienst lijn 55 vanaf het Hoofdstation.

Q-link lijnen 3 en 4 rijden twaalf keer per uur naar het festival (halte Verzetsstrijderslaan), vanaf P+R’s Hoogkerk en Kardinge en via het Hoofdstation. Na afloop vertrekken deze lijnen vier keer per uur vanaf het Hoofdstation aangevuld met acht keer per uur een sneldienst lijn 44.

Op industrieterrein Westpoort is extra parkeergelegenheid gecreëerd. Vanaf dit terrein rijdt Pouw Vervoer, via P+R Hoogkerk naar de halte Verzetsstrijderslaan naar de concerten. Alleen Pouw Vervoer stopt na afloop nog bij de Verzetsstrijderslaan. Reizen met Qbuzz kan vanaf het Hoofdstation.

Na afloop van de concerten rijden er extra bussen van Qbuzz op meerdere lijnen. Dit gaat om Q-link-lijn 5 naar Annen – Zuidlaren, Q-link-lijn 6 naar Appingedam – Delfzijl, Qliner 300 naar Emmen, Qliner 304 naar Drachten, Qliner 309 naar Assen en Qliner 312 naar Stadskanaal. Ook rijdt Arriva een extra trein naar Leeuwarden en NS extra treinen richting Zwolle en de Randstad. Beide vervoerders rijden met langere treinen dan normaal.

Bezoekers van de laatste twee concerten in het Stadspark kunnen hun kaartje voor de bus vooraf kopen via de website van Mojo Concerts. Dat gaat om een retourkaartje van één van de bestaande P+R-terreinen of Westpoort naar de halte Verzetsstrijderslaan. Reizen met reguliere vervoersbewijzen in de Qbuzz-bussen is ook gewoon mogelijk.

Een gedachte over “Ook veel extra bussen naar concerten in Stadspark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *