Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

Arriva moet vrijdag opnieuw treinritten in Groningen laten vervallen door een tekort aan personeel. Het is de zoveelste dag dat dit gebeurt.

Er wordt al volgens een ingeperkte dienstregeling gereden van maandag t/m zaterdag, maar dit blijkt niet altijd goed genoeg.

GroenLinks-statenlid in Groningen Bas de Boer spreekt bij RTV Noord van ‘een zorgelijke ontwikkeling’. Wat hem betreft is het beboeten door de provincie van Arriva geen optie. Hij ziet de oplossing bij Het Rijk, dat over de brug zou moeten komen met meer geld voor het OV.

Volgens De Boer zou er een hoger salaris moeten worden geboden aan spoorpersoneel. Voor de korte termijn moet er wel iets gebeuren als het aan hem ligt: “Arriva moet wel zo snel mogelijk een oplossing voor dit probleem vinden, dit mag niet te lang duren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *