De DRIS-panelen welke op dit moment bij diverse bushaltes in Groningen en Drenthe worden geïnstalleerd, zijn deze zomer vrijwel allemaal in gebruik genomen.

Het bedrijf Spie, dat in opdracht van het OV-bureau de panelen installeert en gaat beheren, is druk bezig met de werkzaamheden. Op veel haltes waar de panelen moeten komen is het scherm reeds aanwezig of is al een paal -nog zonder scherm- geplaatst. Ook zijn een aantal panelen, waaronder op de P+R-terreinen bij Hoogkerk en Kardinge in Groningen al in gebruik genomen.

De DRIS’sen (Dynamisch Reizigers Informatie Systeem) gaan na de ingebruikname actuele vertrektijden tonen van de komende busritten. De genoemde vertrektijden zijn gebaseerd op de positie waar de bus zich op dat moment bevindt. Ook als een rit helemaal uitvalt wordt dit vermeld op de panelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *