De fietsenstalling bij de bushalte bij de afrit Zuidlaren in de N34 is klaar. De nieuwe fietsenstalling biedt plaats aan 116 rijwielen.

Het upgraden van fietsenstallingen bij diverse bushaltes in de Regio Groningen-Assen staat al langer gepland. Haltes in onder andere Zuidlaren, Annen, Ubbena en Vries krijgen eveneens een verbeterde fietsenstalling. Alle haltes waar de upgrade wordt gedaan zijn goed gebruikt.

In Westlaren heeft de upgrade ervoor gezorgd dat er plaats bij is gekomen voor zestien fietsen extra. In het geval van Westlaren is de fietsenstalling tegelijk met de fietspaden langs de N386 aangepakt. Dat zorgt ervoor dat de halte bij de N34 per fiets beter bereikbaar is geworden vanuit dorpen als Tynaarlo en Zeegse. De totale kosten voor de upgrade van alle acht fietsenstallingen zijn geraamd op 382.500 euro. De kosten worden gedeeld door het Rijk, de Regio Groningen-Assen en afzonderlijke wegbeheerders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *