Bij sommige haltes staan veel fietsen gestald

De gemeente Groningen gaat een proef starten waarbij de drukste bushaltes in de stad worden uitgerust met een stallingsmogelijkheid voor fietsen.

Bij drie drukke bushaltes waar nu veel fietsen van busreizigers rondzwerven, zal een proef met de fietsenstallingen worden gehouden. Dit betreft de haltes Edelsteenlaan/Diamantlaan, Europaweg/Griffeweg en de halte Van Ketwich Verschuurbrug, op de oprit van de A28. Bij de bushalte aan de A28 staat al een fietsenstalling. Deze werd in de jaren 90 geplaatst vanwege het Interliner-project (behorende bij lijn 300) en wordt tot nog toe dagelijks zeer goed gebruikt.

Groningen gaat bij collega-gemeenten informeren welke type fietsenstalling het meest geschikt is voor plaatsing bij de bushaltes. Ook gaat de gemeente kijken hoeveen stallingsplaatsen er nodig zijn en of het mogelijk is om oplaadpunten voor elektrische fietsen bij de haltes te creeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *