De gemeente Groningen gaat dit jaar en volgend jaar 279 bushaltes in en rond de stad aanpakken. Daarbij gaat het vooral om bushaltes van Q-link-lijnen.

In de meeste gevallen gaat het om het verhogen, verlengen, verplaatsen of upgraden van de halte. Vooral de verlenging is noodzakelijk vanwege de steeds langer wordende bussen die door Groningen rijden. Daarnaast worden er ook zaken als abri’s, prullenbakken en panelen met actuele vertrektijden geplaatst.

Naast de relatief kleine ingrepen zijn er twee plaatsen nabij het UMCG die een grotere aanpak krijgen. Daarbij gaat het om het Damsterdiep, waar de bussen naar de hoofdingang van het UMCG nu voor de ingang van de parkeergarage over de stoep steken als tijdelijke oplossing voor het ontbreken van een afslag naar de Oostersingel. Iets noordelijker, aan de Bloemsingel, zal een knooppunt voor de hoogwaardige buslijnen komen. De planvorming hiervoor wordt binnenkort gestart door de gemeente.

De maatregelen zijn begroot op vijf miljoen euro en komen voort uit de nieuwe bereikbaarheidsvisie van de Regio Groningen-Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *