Er komt een nieuw P+R-parkeerterrein bij de wijk Reitdiep. Het terrein komt nabij de Reitdiephaven, vervangt de huidige P+R Zernike en gaat plaats bieden aan driehonderd auto’s.

Het huidige terrein op de Zernike Campus is erg klein en staat regelmatig vol. Om de stad tijdens de ombouw van de Zuidelijke Ringweg verder te ontlasten wordt de investering die ongeveer vier miljoen euro kost gedaan met een bijdrage uit de RSP-gelden voor projecten in het Noorden als gevolg van het afblazen van de Zuiderzeelijn. Bezoekers van de stad kunnen de auto bij de Reitdiephaven parkeren om met de groene Q-link-lijn 11 verder naar de binnenstad te reizen.

Voor de ombouw van de Zuidelijk Ringweg in 2016 moet het nieuwe P+R-terrein in werking zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *