Het nieuwe type haltebord van Qbuzz

Qbuzz is bezig met het vervangen van alle halteborden bij de bushaltes in Groningen en Drenthe. Het gaat om ruim zesduizend bordjes.

De halteborden worden vervangen omdat een groot deel van de huidige bordjes van de huisstijl van de vorige concessiehouder, Arriva, zijn voorzien. Daarnaast zijn ongeveer zevenhonderd bushaltes hernoemd, omdat de oude haltenamen verwezen naar bijvoorbeeld gesloopte gebouwen of verdwenen straten.

De nieuwe bordjes zijn voorzien met informatie uit de nieuwe busdienstregeling welke op 2 januari ingaat. Daardoor correspondeert de informatie op enkele haltevertrekstaten nog niet met de informatie op de nieuwe haltebordjes. Wanneer in de laatste week van december de haltevertrekstaten ook worden vervangen, zal dit probleem vanzelf worden opgelost.

Het is de bedoeling dat alle Groninger en Drentse haltes bij het ingaan van de dienstregeling van 2011 van de nieuwe haltebordjes zijn voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *