Goed nieuws voor scholieren uit Eext. Zij krijgen 's ochtends een eigen schoolbus naar het OV-knooppunt bij de N34 ter hoogte van Gieten.

Qbuzz heeft samen met de Klankbordgroep Knooppunt Gieten hiertoe besloten. Er ontbreekt een fietsverbinding tussen Eext en het nieuwe knooppunt waardoor scholieren met lijn 59 moeten reizen. Echter, wanneer zij willen overstappen op de nieuwe Qliner 303 richting Assen, moeten zij lang wachten omdat er geen gunstige aansluiting is. Dat betekent dat scholieren dan te laat op school zouden komen.

Met de speciale lijn 559, welke aansluit op de rit van Qliner 303 welke om 7:31 uur vanaf Knooppunt Gieten vertrekt, zou dit probleem verholpen moeten zijn. Lijn 559 blijft rijden tot 1 mei, of totdat er een goede fietsverbinding tussen Eext en Knooppunt Gieten is geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *