Het stadsbestuur van Groningen wil nabij de noordelijke ringweg op de Zernike Campus een nieuwe P+R-voorziening aanleggen met parkeerruimte voor 1000 auto's. Ook moet er bij de mogelijke meerlaagse parkeerplaats een tijdelijke jongerenhuisvesting komen.

De voorziening moet een 'visitekaartje voor de campus' worden. De stad zet in op een goede bereikbaarheid per auto. Om ook de binnenstad goed bereikbaar te houden worden er in alle hoeken van de stad aan de stadsranden P+R-parkeerplaatsen aangelegd met in veel gevallen een eigen busverbinding naar de binnenstad. Op dit moment zijn er op de Zernike Campus 100 P+R-parkeerplaatsen, te weten in de middenberm van de Professor Uilkensweg. Vanaf daar kan met de bestaande lijn 11 of lijn 15 naar de binnenstad gereisd worden. Een echte P+R-voorziening is dat niet.

De stad trekt nu 350.000 euro uit om de plannen te onderzoeken. Voor de aanleg van de nieuwe parkeervoorziening is het college van B&W bereid 7,24 miljoen euro uit te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *