Met ingang van zaterdag 8 januari 2011 stoppen Qliners 302 en 303 naar Assen, Gieten, Stadskanaal en Veendam bij nieuw aangelegde tijdelijke haltes op de afritten van de N33 bij de afslag Rolde. De buslijnen 21 van Assen naar Emmen en 24 van Assen naar Borger/Stadskanaal krijgen haltes aan het begin van de provinciale weg N376. Bij de haltes op de afritten van de N33 zullen ook fietsenstallingen worden geplaatst.

De tijdelijke haltes zouden al op 2 januari in gebruik genomenworden, maar in verband met het winterse weer konden de werkzaamheden niet worden uitgevoerd. De tijdelijke bushaltes op de afritten van de N33 worden zodra de weersomstandigheden het toelaten vervangen door definitieve bushaltes die op de opritten van de N33 komen. De halte op de oprit richting Assen wordt later nog een keer aangepast in verband met de reconstructie van deze aansluiting op de N33. Ook worden zo spoedig mogelijk de definitieve fietsenstallingen geplaatst. De bedoeling is dat de haltes op termijn worden voorzien van panelen met digitale reisinformatie.

De halte Rolde N33 krijgt door de stop van Qliners 302 en 303 een goede busverbinding naar Assen en via het nieuwe OV Knooppunt bij Gieten ook met andere plaatsen in de regio. De Qliners naar Assen stoppen bij Assen Mandemaat en het Wilhelminaziekenhuis. Op het OV-knooppunt Gieten geven de Qliners 302 naar Stadskanaal en 303 naar Veendam aansluiting op Qliners naar Emmen en Groningen en op de lijnen 28, 59 en Buurtbussen 93 en 94. Tussen Rolde (halte De Brink) en Gieten, via Eexterhalte, rijdt voortaan LijnBelBus 53. Deze LijnBelBus moet telefonisch gereserveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *