De vlaggen van Groningen en Drenthe wapperen fier op het transferium

Het transferium langs de A7 bij Hoogkerk is donderdag officieël in gebruik genomen door wethouder Karin Dekker van de gemeente Groningen en gedeputeerden Marc Jager en Rob Bats van respectievelijk de provincies Groningen en Drenthe. Dit werd gedaan door rode linten van het nieuwe transferiumgebouw te verwijderen.

Het transferium is sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling vorige week zondag in gebruik. Het terrein biedt plaats aan zeshonderd auto’s. Automobilisten kunnen op het transferium overstappen op de speciale Citybus naar het Centraal Station, de Grote Markt en het UMCG en daarnaast op diverse reguliere stads- en streekbuslijnen.

Een ander groot met het transferium in verband liggend proiect, de vrijliggende busbaan van Peize naar Hoogkerk langs de N372/Groningerweg, wordt in februari in gebruik genomen. De laatste hand aan deze baan, welke al anderhalf jaar geleden is aangelegd, wordt nu gelegd.


De parkeervoorziening wordt nu al gretig door automobilisten gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *