De politie heeft dit weekend in een lijnbus op het Stationsplein in Groningen een negentienjarige jongen uit Winsum aangehouden voor belediging. Politieagenten werden naar de bus gestuurd omdat een passagier geen geldig vervoersbewijs had en zich niet wilde legitimeren. De man gaf bij de komst van de politie zijn legitimatie.

Een meisje, dat ook bij het incident betrokken was, werd ook naar een legitimatiebewijs gevraagd. Dit wilde zij niet afgeven. Op dat moment bemoeide de jongen uit Winsum, die in dezelfde bus zat, zich met het incident. Hij gaf aan dat het zijn vriendin was en dat zij niet mee zou gaan. De negentienjarige verloor vervolgens zijn zelfbeheersing beledigde de agenten tweemaal met scheldwoorden. De jongen werd vervolgens aangehouden. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *