De Stadspartij in Groningen wil weer een busverbinding naar de wijk Ulgersmaborg in de stad.

Tot het einde van de jaren 90 reed er een stadslijn vanaf het Centraal Station via het Oosterpark naar Ulgersmaborg en vervolgens verder richting Kardinge en De Hunze. Door gebrek aan reizigers is de vaste verbinding destijds omgezet in een verbinding met een Stadstaxi, aangevuld met een aantal spitsritten van de sneldienst naar Bedum. In 2004 is ook de inzet van die ritten gestopt na tegenvallende reizigersaantallen.

De Stadspartij is van mening dat een busverbinding nu wel weer rendabel zou zijn dankzij de komst van meerdere organisaties naar de wijk in de afgelopen jaren. Zo zijn er nu een zumbadansschool, de Muziekorganisatie Noord en een vestiging van het Gomarus College vertegenwoordig in de wijk. Geld voor de aanleg van nieuwe bushaltes hoeft ook niet vrij worden gemaakt, de infrastructuur inclusief bushaltes van 2004 is nog steeds aanwezig in de wijk.

De Stadspartij zal binnenkort een initiatiefvoorstel in gaan dienen in de gemeenteraad omtrent het thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *