Voor de ToerBus in Groningen en Drenthe was 2010 weer een goed jaar. Op vrijwel alle lijnen is het aantal instappers toegenomen.

De ToerBus is een samenwerking tussen het OV-bureau Groningen Drenthe, gemeenten en ondernemers. Een rit met de ToerBus is speciaal omdat er (op de lijn van Lauwersland na) nostalgische bussen worden ingezet. Er wordt in de vakantie gereden vanaf campings en bungalowparken naar steden en attracties.

Zoals gebruikelijk is aan het eind van het ToerBus-seizoen voor elke lijn de ToerBus-trofee uitgereikt, een prijs voor één van de partijen welke meewerkt aan de betreffende lijn op basis van inzet voor bijvoorbeeld promotie.

De trofee van de Lauwersland-lijn is dit jaar gewonnen door de gemeente De Marne. De jury oordeelde positief over de inspanningen die de gemeente heeft geleverd voor de ToerBus. Het is de eerste keer dat een gemeente de ToerBus-trofee wint.

De trofee van de lijn van Oost Groningen werd gewonnen door het bungalowpark Parc Emslandermeer, omdat zij volgens de jury uitgebreide communicatie verzorgden naar de ToerBusreizigers. Ook is het aantal verkochte kaartjes op het bungalowpark fors gestegen.

Het OV-bureau Groningen Drenthe maakt op dit moment afspraken met de deelnemende partijen over de inzet van ToerBus in 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *