De gemeente Appingedam heeft besloten de busremise en het aangrenzende busstation aan de Farmsumerweg in die plaats op te kopen. Daardoor kan Qbuzz haar bussen daar weer kwijt.

Bij de concessieovergang vorig jaar december was er geruzie tussen oude vervoerder en eigenaar Arriva en Qbuzz over de overname van het terrein. Daarop werd besloten de bussen op een tijdelijk terrein te stallen en uiteindelijk een nieuw stallingsterrein aan te leggen aan de Eerste Industrieweg. Dit stuitte echter op veel bezwaar van omwonenden.

De gemeente Appingedam heeft nu besloten het terrein van de busremise en het busstation over te nemen. Zij gaat het terrein verhuren aan de zittende vervoerder, momenteel is dat dus Qbuzz. Bij een eventuele nieuwe vervoerder zal het OV-bureau de nieuwkomer dwingen de remise ook weer te huren van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *