Bedrijven aan en omwonenden van de Eerste Industrieweg in Appingedam zijn in opstand gekomen tegen de plannen van Qbuzz om een busremise aan die straat te realiseren.

Zij belooft omwonenden en bedrijven maatregelen zoals het laten rijden van de bussen met een maximum snelheid van dertig kilometer per uur door de straat en het dempen van het alarmsignaal bij het achteruit rijden van de bussen.

De burgemeester van Appingedam, Rika Pot, ziet geen echte redenen om de komst van de busremise tegen te houden. "Het bestemmingsplan staat het toe. Maar als we dit toestaan, dan uiterlijk voor een periode van 5,5 jaar, dus zolang de licentie nog duurt. De gemeente wil in de directe omgeving van het station een remise realiseren. Maar dat kan nog wel even duren", aldus Pot tegen Dagblad van het Noorden.

Qbuzz wil op de betreffende locatie -ook wel bekend als Locatie Tent- 22 lijnbussen stallen met daarbij bijbehorende wasinstallatie, tankinstallatie en een kantoorgebouw met kantine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *