Qbuzz en FC Groningen gaan in het nieuwe voetbalseizoen door met één voetballijn rondom de thuiswedstrijden van de club. Lijn 28 tussen het Hoofdstation en Hitachi Capital Mobility Stadion blijft rijden, lijn 29 door de noordelijke stadswijken komt te vervallen.

Vorig jaar november werden de beide lijnen ingesteld nadat er sinds september ‘s avonds en op zondag geen reguliere lijnbus naar het stadion meer reed. Lijn 28 werd daarbij vooral goed gebruikt, lijn 29 iets minder. Op die laatste lijn reed één rit, vaak met wisselende reizigersbezetting.

Zodoende blijft lijn 28 over. Deze bus rijdt vanaf het Hoofdstation via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het stadion. Op het Hanzeplein sluit de bus aan op Q-links 3 en 4 en lijnen 61 en 65. Er rijden vier ritten voor en na de wedstrijd.

Het vervoer is gratis op vertoon van een geldige entreekaart voor de betreffende wedstrijd (dus losse kaart of seizoenkaart/meerjarenkaart). Voor reizigers van de opgeheven lijn 29 is er ook goed nieuws; twee uur voor en één uur na de wedstrijd blijven alle bussen van Qbuzz binnen de stad ook gratis, dus reizen met de voetbalbus blijft mogelijk via het Hoofdstation.

Tijdens de oefenwedstrijd aanstaande zondag in het stadion tussen FC Groningen en Werder Bremen rijden de pendelbussen ook.

Een gedachte over “FC Groningen-vervoer gaat deels door in nieuwe seizoen”
  1. Hitachi Capital Mobility Stadion, onvoorstelbaar wat een naam,….euh… EUROBORG vele male makkelijker om uit te spreken, ga toch niet hopen dat deze naam word aangepast in de bussen van Qbuzz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *