Foto: Qbuzz

Qbuzz, ROC Noorderpoort en rijschool Oosterpoort hebben vandaag het startsein gegeven voor de MBO 2-opleiding tot buschauffeur.

Het gaat om een unieke samenwerking voor Nederland die is opgezet omdat er de komende jaren een tekort aan buschauffeurs gaat ontstaan. Dat komt omdat een grote groep chauffeurs met pensioen zal gaan.

De studenten, in totaal een groep van vijftien mensen, wordt in één jaar opgeleid tot volwaardig buschauffeur. Eerst krijgen ze de rijopleiding bij Oosterpoort. Als ze het busrijbewijs hebben gehaald gaan ze vier dagen per week op de bus rijden, eerst met begeleiding van een praktijkopleider van Qbuzz. Intussen zorgt Noorderpoort één dag per week voor de theoretische vakken die nodig zijn om het MBO-diploma te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *