Vanwege de werkzaamheden aan het spoor tussen 8 en 16 mei, waarbij er geen treinen rijden tussen het Hoofdstation en Station Europapark in de stad, zet Qbuzz een speciale buslijn in.

Er rijden treinvervangende bussen naar de Intercity’s en Sprinters van de NS, die tijdelijk het Europapark als eindpunt hebben. Qbuzz maakt het station op het Europapark sneller bereikbaar door de tijdelijke lijn 17, waardoor veel reizigers geen gebruik van het treinvervangend vervoer hoeven te maken.

Deze lijn rijdt een route tussen Station Europapark en P+R Kardinge, maar niet dezelfde route als spitslijn 16. Lijn 17 rijdt vanaf Kardinge via de Parkallee en de ringweg naar de Rijksweg en het Damsterdiep. Vervolgens loopt de route via de Berlagebrug, Sontweg en Europaweg naar het Europapark. Bij diverse haltes onderweg wordt een overstap op andere lijnen geboden. Bij Station Europapark sluit de bus aan op de Intercity’s. Daarmee rijdt de bus de hele dag minimaal twee keer per uur. De route wordt uiteraard ook in omgekeerde richting gereden.

Komende week maakt Qbuzz de dienstregeling van de lijn openbaar. Voor de vertrektijden van de treinen kunnen reizigers zich wenden tot de NS Reisplanner via de site of app van de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *