Een nog onbekende jongeman is dinsdag aan het begin van de middag zwaargewond geraakt toen hij voor een trein is gesprongen bij de spoorwegovergang in de Peizerweg in Groningen.

Even na een uur naderde de zojuist vanaf het station vertrokken trein naar Leeuwarden de spoorwegovergang aan de Peizerweg, toen deze vlak na de overgang in botsing kwam met de jongen. Hulpdiensten hebben de jongen bij aankomst direct gereanimeerd en vervolgens zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. De politie spreekt van een zelfmoordpoging.

Het ongeval trok veel bekijks daar de spoorwegovergang naast twee middelbare scholen ligt en het een druk verkeerspunt is. Een ooggetuige twittert: “Zie net iemand onder de trein komen!! #wtfgek!! Holy shit!! Geen pretje!! @ Peizerweg #omg damn.” In de trein heersde verslagenheid. Inzittende Werner Hoenders schrijft op Twitter: “Dit werpt een ander licht op #hnw #trein… iemand is aangereden door de trein bij overgang #peizerweg #050. Hij/zij lijkt nog te leven maar gezicht is bebloed.” Toen de trein weer reed schreef hij: “We rijden #trein #058. Hoe zou het echt zijn m d machinist, die iemand voor zijn trein zag springen? Lijkt koel, maar m. spanning op gezicht. In de #trein heerst na #ongeluk #spoorovergang #peizerweg #050 #verslagenheid…t is eigenlijk doodstil.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *