De bouwvakkers die tot en met zondag grootschalige werkzaamheden uitvoeren aan het nieuwe station Europapark lopen voor op schema. Dit komt doordat er ongeveer zes uren aan tijd is gewonnen met het snel inschuiven van de plaat welke het tunneldeel draagt. De komende dagen zullen de bouwers in de tunnel het ballast aanvullen.

Op dit moment werken er 24 uur per dag ongeveer vier- tot vijfhonderd bouwvakkers constant aan het station en het vervangen van de rails in de directe omgeving. Men is al vergevorderd met de aanleg van het karkas van de toekomstige perrons. Naast de perrons en de loop- en fietstunnel wordt er ook een fietsenstalling aangelegd, en kan naar verwachting vandaag het tunnelgedeelte aan de Euroborg-zijde ook op zijn plek worden geschoven.

De werkzaamheden zijn constant te volgen via drie webcams op www.spoorwerkeuropapark.nl en er is een publieke tribune met riant uitzicht op de werkzaamheden gebouwd aan de Helperzoom. Deze tribune is het afgelopen weekend druk bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *