Het was zondagavond even schrikken en slikken voor veel treinreizigers op het station van Assen. Zij stonden met enkele honderden te wachten op de bussen naar Groningen welke de treinen vervangen. Deze kunnen niet rijden door werkzaamheden aan het nieuwe station bij het Europapark in de stad. Voor sommigen, vooral studenten, werd het echter lang wachten op de bus.

Er waren voor zondagavond te weinig bussen geregeld door de NS, zo geeft NS-voorlichtster Anita Broekhuis ook toe. “Wij hadden verwacht dat de studenten volgende week zondag pas terug naar Groningen zouden komen vanwege de krokusvakantie, maar dat was deze zondagavond ook al het geval”, aldus Broekhuis. Voor maandag verwacht zij geen problemen. “De businzet is weer voldoende voor het aanbod van de reizigers en het levert nu verder geen problemen op.”

Op social media als Twitter werd zondagavond veel geklaagd over de treinstremming bij het Europapark. Vooral onder de wachtenden in Assen zondagavond ontstond veel gemopper. Naast de klachten over de slechte logistiek van zondagavond wordt er ook veel geschreven door reizigers dat zij niet of slecht op de hoogte waren over het vervangende vervoer en het rijden van taxibusjes tussen het transferium en station in Haren. Broekhuis ontkent reizigers slecht geïnformeerd te hebben. “Er zijn diverse middelen gebruikt om deze werkzaamheden aan te kondigen, zowel door ProRail als NS. Bij de NS hebben wij de online reisplanner aangepast, we hebben regelmatig omroepberichten op de stations laten horen, er hangen posters op de stations, er zijn persberichten verstuurd, er is een advertentie in de Groninger Gezinsbode geplaatst en er zijn heel veel berichten door de NS op Twitter geplaatst. In Haren rijdt er een pendelbusje omdat er anders teveel bussen door het dorp zouden rijden. Bij het transferium kan op de pendelbussen worden overgestapt.”

De werkzaamheden aan het nieuwe station Europapark en daarmee het vervangende busvervoer duren nog tot aanstaande zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *