De plaatsing van de eerste perronkap woensdag aan het begin van de middag

De bouwvakkers die werken aan het nieuwe station bij het Europapark in Groningen zijn woensdag begonnen met het plaatsen van de perronkappen op de toekomstige perrons. De kappen zijn bedoeld om het station de juiste uitstraling te geven en om er voor te zorgen dat reizigers bij slecht weer droog en beschut op de trein kunnen wachten.

De grootschalige bouwwerkzaamheden waarvoor het treinverkeer richting het oosten en zuiden plat is gelegd vorderen gestaag, zo zegt bouwmanager Rick Valk woensdag tegen OOG TV. “We zitten nog steeds op schema”, aldus hem. Hij meldt dat de vier perronkappen al snel zichtbaar zullen zijn. “Woensdagavond voor twaalf uur moet de tweede er al wel op zitten, en donderdagochtend zitten ze er alle vier op.”

Aan de Helperzoom staat de publieke tribune, welke erg populair is onder belangstellenden. Vooral door de krokusvakantie nemen veel mensen een kijkje, al dan niet met het gezin. De tribune is niet te missen als men over de Helperzoom rijdt. Het parkeren van de auto aan de Helperzoom is echter niet toegestaan en hierop wordt ook streng gecontroleerd door de politie.

De treinstremming en de grootschalige werkzaamheden duren nog tot en met zondag, de publieke tribune zal ook tot die tijd toegankelijk zijn. Vanaf maandag kunnen de treinen weer volgens dienstregeling passeren, mits het bouwschema niet uit gaat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *