Foto: Arriva

Zoals eerder gemeld worden de treinen van Arriva die in Groningen en Friesland rijden de komende tijd omgebouwd. Dat is nodig vanwege de start van de nieuwe concessie voor de Noordelijke Nevenlijnen, zoals deze spoorlijnen officieel heten.

De ombouw van de eerste trein is in maart begonnen en vindt plaats in Polen. Een woordvoerder van Arriva zegt tegen RTV Noord dat die ombouw nog in volle gang is. Niet alle treinen worden omgebouwd in Polen; een deel van de werkzaamheden vindt in Nederland plaats.

Doordat er twee treinen die betrokken zijn geweest bij ongelukken niet meer in dienst zijn, zit de vervoerder krap in het aantal treinen. Daarom worden er twee treinen uit de Achterhoek tijdelijk naar het noorden gehaald. Deze gaan niet, zoals eerder gemeld, tussen Groningen en Leeuwarden rijden, maar van Leeuwarden naar Harlingen Haven en Stavoren. De treinen beschikken niet over een toilet.

Tijdens de ombouwoperatie worden de treinen blauw. Ook worden ze voorzien van een batterijpakket. Daarmee worden de treinen hybride. Naast de omgebouwde treinstellen gaan er nieuwe treinen rijden. Die worden op termijn eveneens hybride. Alle treinen rijden vanaf eind volgend jaar op biodiesel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *