Arriva heeft van de provincie Groningen een boete gekregen van 123.000 euro, omdat veel treinen nog niet op tijd rijden. Dat maakte de provincie afgelopen donderdag bekend.

De provincie en Arriva hebben de afspraak dat 95 procent van de treinen op tijd rijdt. Uit metingen is gebleken dat deze norm niet wordt gehaald. Het gaat dan vooral om treinen tussen Groningen en Nieuweschans.

Arriva zelf geeft de schuld aan de NS. Arriva zegt namelijk op haar beurt dat als treinen van de NS te laat komen, Arriva ook moet wachten op het station in Groningen, en dat dat voor de vertraging zorgt. Als Arriva voor 1 oktober kan aantonen dat dit inderdaad het geval is, gaat de provincie kijken of de boetes kunnen worden verlaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *