D66-raadslid Menno Visser van Haren had op 6 juli j.l. vragen gesteld over het aantal buslijnen dat het nieuwe transferium in Haren bedient. De gemeenteraad van Haren heeft er inmiddels antwoorden op gegeven, die aangeven dat het wel de bedoeling is om lijn 519, 650 en 673 bij het transferium te laten stoppen.

De Qliners zullen het transferium overslaan. In het betreffende raadsbericht staat als reden dat alle vijf Qliners die de afslag bij het transferium passeren, allemaal op hetzelfde moment langskomen (dus elk half uur vijf Qliners en daarna weer een half uur niks). Daarnaast zitten de bussen tijdens de spits meestal al behoorlijk vol als ze Haren passeren. Daardoor geeft een stop bij Haren extra verliestijd voor een volle bus waar (vrijwel) niemand wat aan heeft. De gemeenteraad van Haren noemt Citybus lijn 22 als extra inzet, naar meerdere halteplaatsen in Groningen, waardoor de bushalte van Qliners toch nog redelijk snel bereikt kan worden.

Menno Visser zelf geeft op zijn weblog als reactie: "Jammer dat de Qliners niet zullen stoppen bij het transferium. Ik snap de redenatie. Maar in de daluren en vakanties zouden ze er toch wel kunnen stoppen?"

Klik hier om het volledige raadsbericht te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *