De actuele vertrektijden van de bussen van Qbuzz en andere vervoerders zijn sinds kort op te vragen via het internet.

Er zijn nieuwe apps en websites gebouwd met behulp van data die beschikbaar wordt gesteld via het project Open OV. Het doel van de mensen achter dat project is het openbaar maken van actuele reizigersinformatie. Voormalig minister van verkeer Camiel Eurlings heeft enkele jaren geleden opdracht gegeven om deze data openbaar te maken. Echter wordt een en ander nu achter gesloten deuren ontwikkeld, en dat is volgens Open OV niet de juiste manier.

Open OV stelt haar data beschikbaar aan de apps Tranzzit (iPhone), OV Info (Android) en OV status (internet, iPhone/iPad). Via die platformen is de actuele vertrektijd van iedere bus per lijn en halte op te vragen. De informatie is accuraat omdat deze wordt gegeven op basis van de gps-positie van de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *